Slottsbokning.se
Hotell Norge » Resa i Norge

Resa i Norge

Det finns många roliga äventyr att göra i Norge som turist. Vi har i detta inlägg valt att nämna några roliga platser du kan besöka under din vistelse i Norge.

Predikstolen - Preikestolen (Predikstolen) är en fantastisk klipphylla som ligger 604 meter rakt ovanför Lysefjorden. Från alla tre av dess sidor stupar det i stort sett rakt ner, vilket är något många njuter av med skräckblandad förtjusning. Klipphyllan bildades med största sannolikhet under den senaste istiden. Det är ganska lätt att nå Preikestolen. Man tar bil till fjällstugan Preikestolshytta och därefter hikar man cirka 3 km. Man når då Preikestolen ”bakifrån”, alltså över krönet och ser Preikestolen och Lysefjorden snett nedanför sig.

Kjeragbolten- En häftig klippformation som har blivit lite av en”måste-se-plats” när man åker runt och utforskar Norges natur. Det är en sten som ser ut att sitta fast mellan två massiva berg och rakt under stenen är ett fruktansvärt stup. Den som är våghalsig vågar stå på stenen och ta ett fantastiskt fotografi. Kjeragbolten ligger i närheten av Predikstolen och det är vanligt att man åker till dessa samtidigt.

Vikingskipshuset- Om du tycker att vikingatiden är spännande och om du alltid har velat se ett riktigt vikingaskepp med dina egna ögon, då måste du göra ett besök till Vikingskipshuset. Det är ett museum som har en fantastisk samling utav föremål som användes på vikingatiden och framförallt välbevarande vikingaskepp. Genom att besöka Vikingsskipshuset får du en möjlighet att lära dig om hur vikingarnas vardag kunde se ut och du får en lärorik upplevelse om allt som har med vikingatiden att göra.

Om du ska turista en längre tid i Norge och behöver kunna använda din telefon, kan det bli dyrt i längden med utlandspriserna. Ett tips är isåfall att skaffa sig ett tillfälligt norskt kontantkort, vilket blir mycket billigare för er i längden. Du har också större chans att få täckning till de norska abbonenterna än de utländska. Om du vill få mer information om de olika kontantkortstjänsterna är det lättast att kontakta deras kundtjänst. Kom i kontakt med Telias kundtjänst, Telenors kundtjänst eller Talkmores kundtjänst som är de tre vanligaste abbonenterna i Norge.

För övriga resetips eller tips på hotell som så det massvis på denna sidan! Så leta runt och skriv i kommentarsfältet om du undrar över något!

 

 

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • del.icio.us
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!