Slottsbokning.se
Hotell Norge » Spådom, medium och hemsökta hotell i Norge

Spådom, medium och hemsökta hotell i Norge

Om man söker lite spänning i vardagen kan det vara roligt att gå lite utanför sin så kallade bekvämlighetszon och prova något nytt. Att beblanda sig med magiska krafter, spöken och spådom kanske är det som pushar just dig utanför din bekvämlighetszon. Det finns många som tror på detta och många som skrattar åt det. Oavsett om du tror på det eller inte, så är det många som ändå får någon slags adrenalinkick när de utsätts för ”det okända”. Det finns många ställen och personer i Norge man kan besöka för att få uppleva detta. Exempelvis så kan man gå till ett medium. Medium är personer som kan ta kontakt med de döda. De känner alltså inte bara av att någon som gått bort är i närheten utan kan även föra en diskussion med de. Det finns en förening i Norge som man kan ta kontakt med om man är intresserad av detta. De heter NSF (Norsk Spiritualist Forening) och håller i så kallade andliga kvällar där man kan få träffa sina nära och kära som gått bort. De brukar vara i olika städer i Norge, så du kan kika in på deras hemsida om du är nyfiken på var de håller hus nästa gång.

Är man inte ute att prata med sina bortgångna släktningar kan kanske en spådam vara ett alternativ för dig. Många föreställer sig kanske att gå till en spådam innebär att man sitter i ett kvavt rum där en äldre dam sitter och stirrar in i en kristallkula. Riktigt så är det inte, eller behöver det inte i alla fall vara. Oftast spår man i kort och inte i en kristallkula. De har också oftast en egen lokal också, så nuförtiden är ganska modernt inredda. Kanske är lite rökelser tända, men den ”mystiska” känslan försvinner mer och mer för att man faktiskt ska ta deras spåkonst på allvar. Många spådamer jobbar även med astrologi som bakgrund till deras förutsägelser. Detta ses vara riktig kunskap och inte något de bara hittar på som många tror. Läran om astrologi har funnits i urminnes tider, och det tar lång tid att lära sig allt och tyda saker rätt. Även i vardagen använder sig folk av astrologi för att läsa om sin framtid. Ta bara upp vilken dagstidning som helst så kommer du hitta dagens horoskop. Horoskopen spår oftast den närmsta framtiden, medan en spådam kan se längre in i framtiden.

Tror man inte på att man kan förutspå framtiden, kanske något annat spännande att prova är att åka till hemsökta ställen i Norge. Det finns många som påstår att olika platser är hemsökta, men det finns bland annat ett hotell i Norge som flera påstått sig hört och sett konstiga saker. Hotel Wassilioff i Stavern är detta hotell som många påstått sig se övernaturliga saker. Det finns en historia som säger att en ”sjöhjälte” som hette Tordenskiold hade en affär med den unga pigan Elise på rum 216. Han gjorde henne gravid och förnekade att barnet var hans och lämnade henne i skam. Elise sägs då ha blivit förtvivlad och dränkt sig själv i brunnen på Citadelløya. Sedan ska hon ha hemsökt Tordenskiold tills han blev vansinnig. Gäster på hotellet ska ha hört en kvinna ropa efter sjöhjälten samt hört möbler gnisslas och flyttats runt.

 

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • del.icio.us
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!