Slottsbokning.se
Hotell Norge » Bergen

Beskrivning Bergen

Bergen är med sina strax över 250 000 invånare, Norges andra största stad . Denna stad kännetecknas som en vacker kuststad med småstadskänsla, idag med stark internationell anknytning och akademisk framfart.

Det finns mycket att göra i Bergen men ett besök på Bryggen, fiskemarknaden eller Linbanan Flöibanen är ett måste. På Bryggen byggdes Bergens första hus och platsen står idag på UNESCO’s världsarvslista. De gamla hamnbyggnaderna här är en stor symbol för hansatiden och är bland de mest populära medeltida stadslämningar i Norge.
Linbanan Flöibanen går upp på berget Flöien och ger dig en fantastisk vy över staden. Härifrån kan man sedan ta en promenad ner till den livliga fiskemarknaden, något du bara inte får missa.
Utöver ovanstående sevärdheter finns det flertalet museum och andra aktiviteter för såväl stora som små. Varför inte prova Rafting strax utanför Bergen?
Bergen är även utgångspunkt för flertalet utflykter i Fjordriket.

Eftersom Bergen är Norges andra största stad, finns här såklart även ett stort utbud av caféer, restauranger och barer. I matväg är Bergens specialiteter rätter från havet, missa inte den välkända fisksoppan!

Vad gäller shopping erbjuder Bergen flera gallerior och längs med den stora shoppinggatan finner du dels kända märken, men även mer lokala butiker.

Clarion Hotel Admiral

Clarion Hotel Admiral

Average Ratings
Service
Läge
Restaurang
Personal
Renlighet
Prisvärde
 • Adress: C.sundts gate 9, BERGEN
 • Priser: Dubbelrum från 1205 NOK beroende på veckodag och säsong.
 • Tel: +47 55 23 64 00

Clarion Hotel Admiral är ett trevligt hotell med 210 rum, varav 50 av dem har balkong med fantastisk utsikt i olika riktningar. Hotellet är centralt beläget och byggnaden har stått på samma plats sedan 1906. Hotellet däremot har varit aktivt seden 1987 då de välkomnade sina första gäster. Du kan välja mellan ett antal olika rum, 115 av dem är helt nyrenoverade under år 2008.

Läs mer
Clarion Hotel Bergen Airport

Clarion Hotel Bergen Airport

Average Ratings
Service
Läge
Restaurang
Personal
Renlighet
Prisvärde
 • Adress: Flyplassveien 555, BERGEN
 • Priser: Dubbelrum från 2195 NOK beroende på säsong och veckodag.
 • Tel: +47 56 10 00 00

Clarion Hotel Bergen Airport är ett nytt och modernt hotell som ligger i direkt anslutning till flygplatsen.  Flygbussar stannar precis utanför hotellet, och det är endast 18 kilometer till Bergen City.

Hotellet har en mycket unik och spännande arkitektur . I alla de 200 rummen finns det plasma-TV, radio och designade möbler . En luftig känsla sprider sig i hotellets alla rum. Samtliga rum har en dockningsstation för iPod/MP3 samt ljudisolerande 3-glas fönster för att stänga ute störande ljud. Hotellet har även konferenslokaler att erbjuda.

Läs mer
Best Western Hotell Hordaheimen

Best Western Hotell Hordaheimen

Average Ratings
Service
Läge
Restaurang
Personal
Renlighet
Prisvärde
 • Adress: C.Sundtsgate 18, BERGEN
 • Priser: Dubbelrum från 950 NOK beroende på säsong och veckodag.
 • Tel: +47 553 35 000

Som ett av Bergens äldsta hotell, invigdes  år 1918, är Best Western Hotell Hordaheimen ett hemtrevligt hotell med mycket god service som satsar på det där lilla extra. Läget är perfekt i centrala Bergen, du bor endast ett stenkast från shopping, nöjen och kultur. På Best Western Hotell Hordaheimen finns restaurangen Kaffistuva, som erbjuder traditionell norsk mat.

Läs mer
First Hotel Marin

First Hotel Marin

Average Ratings
Service
Läge
Restaurang
Personal
Renlighet
Prisvärde
 • Adress: Rosenkrantzgaten 8, BERGEN
 • Priser: Dubbelrum från 1295 NOK beroende på säsong och veckodag.
 • Tel: +47 800 19 572

First Hotel Marin ligger centralt, mitt i Bergen, med utsikt över hamnen. Samtliga 152 rum har en klassisk engelsk stil med alla bekvämligheter och parkettgolv, några har även utsikt över hamnen. Hotellet har en modern restaurang där lokala råvaror tillsammans med smaker och dotfer från kontinenten utgör en populär kombination.

Läs mer
Hotel Park Bergen

Hotel Park Bergen

Average Ratings
Service
Läge
Restaurang
Personal
Renlighet
Prisvärde
 • Adress: Harald Hårfagresgate 35, BERGEN
 • Priser: Dubbelrum från 1250 NOK beroende på säsong och veckodag.
 • Tel: +47 55 54 44 00

Hotel Park Bergen är ett familjärt hotell, känt för sin speciella personliga stil och härliga atmosfär.  Familjens intresse för interiör, antikviteter och utsmycking sätter en speciell prägel på hotellet. Som en kuriosa kan vi nämna att Hotel Park figurerar i flera av scenerna i Varg Veum filmen ”Fallna Änglar”.

Läs mer