Slottsbokning.se
Hotell Norge » Fredrikstad

Beskrivning Fredrikstad

Fredrikstad är en stad med rötter långt bak i tiden, staden tros vara grundad år 1567. Fredrikstad har ca 70 000 invånare och är Norges femte största stad.

Stadskärnan i Fredrikstad sägs vara en av de mest bevarade i Skandinavien, med såväl hus som vallgravar i väldigt bra skick. Den stjärnformade fästningsstaden lever fortfarande och torgmarknaden varje lördag är en stor attraktion i staden.
Fredrikstad ligger vackert vid Glommas utlopp i Oslofjorden och området är populärt för vandring. Den storslagna skärgården utanför Fredrikstad inbjuder även den till härliga båturer och vacker natur.

Kontrasten mellan det gamla och det nya i staden är den stora charmen med Fredrikstad. Staden kryllar av mysiga små caféer, shopping såväl som barer/restauranger. Staden är lagom stor och du hinner promenera igenom de centrala delarna på en dag.

Närheten till Sverige gör även Fredrikstad till ett perfekt alternativ för en weekend i Norge.

Hotell Fontenen

Hotell Fontenen

Average Ratings
Service
Läge
Restaurang
Personal
Renlighet
Prisvärde
  • Adress: Nygaardsgaten 9-1, FREDRIKSTAD
  • Priser: Dubbelrum från 995 NOK beroende på säsong och veckodag.
  • Tel: +47 693 00 500

Hotell Fontenen är ett familjehotell med personlig prägel. Hotellet har god service, personalen talar flertalet språk och läget är perfekt, endast 5 minuters gångväg till järnvägsstationen. Perfekt för familjen som önskar ett bra pris på sin övernattning!

Läs mer
Hotel Victoria

Hotel Victoria

Average Ratings
Service
Läge
Restaurang
Personal
Renlighet
Prisvärde
  • Adress: Turngaten 3, FREDRIKSTAD
  • Priser: Dubbelrum från 695 NOK beroende på säsong och veckodag.
  • Tel: +47 693 85 800

Hotel Victora ligger centralt i Fredrikstad, endast två minuters gångväg från närmaste shoppingstråk och färjan till Gamlebyen. Hotellet har en lång historia och mycket fokus har lagts på att bevara den gamla stilen.  Hotellet är nyligen totalrenoverat, dock gamla har bevarats, vilket gör att du möts av en blanding mellan gammalt och nytt. På Hotel Victoria finner du även en restaurang och en bar, allt för att du inte skall ha tråkigt!

Läs mer