Slottsbokning.se
Hotell Norge » Haugesund

Beskrivning Haugesund

Haugesund är en mindre kuststad som länge gjort sig känt som ett vikingatida maktcentrum och många menar att det var här som Norge föddes. Staden i sig är dock relativt ny. Haugesund grundades år 1854 då staden separerades från grannkommunen Torvastad.

Fiskeindustrin har länge varit betydande för orten och är det fortfarande, men Haugesund har idag satsat stort på oljeindustrin. RyanAir flyger även till Stansted tre gånger i veckan, vilket gör att det är lätt att ta sig till och från Haugesund.

Läget och närheten till den norska naturen är något som lockar turister varje år, även det faktum att Haugesund har något att erbjuda såväl sommartid som vintertid, känns lockande. Gå en guidad historisk tur i staden eller ge dig ut i naturen på egen hand. Varför inte prova kajak, skidåkning eller besöka något av de många historiska monumenten?

Det kryllar av restauranger och caféer i Haugesund, det är svårt att endast välja en favorit, men Café Réné på Rica Hotel Maritim, med fransk touch, lockar många kaffesugna resenärer. För middag rekommenderas Samson Bar & Café, en väldigt trendig restaurang som erbjuder något för alla, pasta, kött, vegetariskt mm.

Ett sista tips är att gå upp på Vardaberget för att få en fantastisk vy över Haugesund. Tar cirka 30 minuter att gå från centrum, väl värt mödan!

Rica Saga Hotel

Rica Saga Hotel

Average Ratings
Service
Läge
Restaurang
Personal
Renlighet
Prisvärde
  • Adress: Skippergaten 11, HAUGESUND
  • Priser: Dubbelrum från 1225 NOK beroende på säsong och veckodag.
  • Tel: +47 528 63 000

Rica Saga Hotel ligger med gångavstånd till allt vad Haugesund har att erbjuda. Shopping finns endast ett stenkast bort och fina promenadstråk finns längs med kajen. Hotellet håller bra standard och erbjuder restaurang såväl som bar och parkering.

Läs mer
Strandgaten Gjestgiveri Haugesund

Strandgaten Gjestgiveri Haugesund

Average Ratings
Service
Läge
Restaurang
Personal
Renlighet
Prisvärde
  • Adress: Strandgaten 81, HAUGESUND
  • Priser: Pris från 795 NOK beroende på säsong och veckodag.
  • Tel: +47 5271 5255

Ett herrgårdshotell centralt beläget i den raskt växande staden Haugesund. Hotellet ligger ett stenkast från stadens absoluta centrum men samtidigt med havet som granne. Byggnaden är från början på 1900-talet och atmosfären från denna tid lever kvar. Det perfekta valet om du vill bo centralt men ändå inte mitt i smeten.

Läs mer
Clarion Collection Hotel Amanda

Clarion Collection Hotel Amanda

Average Ratings
Service
Läge
Restaurang
Personal
Renlighet
Prisvärde
  • Adress: Smedasundet 93, HAUGESUND
  • Priser: Pris från 1090 NOK beroende på säsong eller veckodag.
  • Tel: +47 52 80 82 00

Clarin Collection Hotel Amanda byggdes i slutet på 1800-talet. Hela bygget är amerika-inspererat och är döpt efter ”Amandastatuetten”, Norges svar på en ”Oscar”. Filmatmosfären är något som präglar hotellet, den goda servicen lika så. Hotellet ligger vackert vid sjön, men ändå centralt i Haugesund, nära till butiker och uteliv. Clarion Collection Hotel Amanda renoverades 2001 och erbjuder en härlig relax avdelning där du bland annat kan välja turkiskt ångbad eller finsk sauna. Valet är ditt!

Läs mer