Slottsbokning.se
Hotell Norge » Kristiansand

Beskrivning Kristiansand

Kristiansand är en medelstor stad med ca 80 000 invånare och grundades år 1641 av den danske kungen Kristian IV. Staden väcks till liv på sommaren då turister flockas runt staden, dels för det härliga havet men även för den kända djurparken Kristiansands Djurpark.

Kristiansands Djurpark ligger lite utanför staden och erbjuder något roligt för alla i familjen. Här finns djur, badmöjligheter, temaparker mm. Nytt för i år är Djungellandet och Kutoppen. Väl värt ett besök!
För den mer kulturintresserade finns flertalet museum, Vest-Adger-Museet och Kristiansand Kanotmusuem är bland de mest kända.
Runt Kristiansand finns även gott om mysiga promenadstråk, såväl längs med vattnet som i skogen.

I matväg går Kristiansands läckerheter i havets tecken. Fisk och skaldjur rekommenderas verkligen att prova här. Vill du tillaga själv hittar du de bästa råvarorna på den lokala fiskemarknaden.

Kommunikationerna i och till Kristiansand är mycket goda, såväl på land som till havs. Här möts de stora europavägarna och båtar till Danmark går flera gånger per dag.

Radisson Blu Caledonien

Radisson Blu Caledonien

Average Ratings
Service
Läge
Restaurang
Personal
Renlighet
Prisvärde
  • Adress: Vestre strandgt 7, KRISTIANSAND
  • Priser: Dubbelrum från 995 NOK beroende på säsong och veckodag.
  • Tel: +47-38 11 21 00

Mitt i idyllen Kristiansand, nära till utmärkta transportförbindelser ligger ett av det mest exklusiva hotellen i södra Norge, Radisson Blu Caledonien. Här kan du njuta av den härliga havsutsikten från ditt rum, beundra de gamla trähusen eller ta en uppfriskande strand promenad.   På Radisson Blu Caledonien serveras en härlig frukostbuffé samt lunch och middag med minnesvärda á la carte-rätter.

Läs mer
Comfort Hotel Skagerak

Comfort Hotel Skagerak

Average Ratings
Service
Läge
Restaurang
Personal
Renlighet
Prisvärde
  • Adress: Henrik Wergelands Gate 4, KRISTIANSAND
  • Priser: Dubbelrum från 890 NOK beroende på säsong och veckodag.
  • Tel: +47 380 79 400

Comfort Hotel Skagerak ligger centralt i Kristiansand med gångavstånd till såväl centralstation som shopping och nöjen. Hotellet har en hemtrevlig miljö och en väldigt god service, förenat med en helt rökfri miljö.

Läs mer
Yess Hotel

Yess Hotel

Average Ratings
Service
Läge
Restaurang
Personal
Renlighet
Prisvärde
  • Adress: Tordenskjoldsgate 12, KRISTIANSAND
  • Priser: Dubbelrum från 795 NOK beroende på säsong och veckodag.
  • Tel: +47 387 01 570

Yess Hotel är ett bra budgetalternativ, håller alltid låga priser men med en utmärkt standard. Hotellet ligger ca 30 meter från Kristiansands största gågata, Markensgate, du bor med andra ord så centralt det bara kan bli. På hotellet finns även Yess! MAT, som dels serverar frukost, men som även har en populär salladsbuffé dagtid.

Läs mer