Slottsbokning.se
Hotell Norge » Porsgrunn

Beskrivning Porsgrunn

Porsgrunn är en relativt liten stad vilket gör det till ett perfekt weekend resmål. Staden har cirka 35 000 invånare och är känd som en stark industriell knytpunkt i Norge.

Här finns mycket att se och uppleva. Ett besök på Porslinsfabriken, Norges enda och äldsta porslinsfabrik, är verkligen ett måste. Här kan du få se hur fabriken fungerar, ta en kaffe i fiket eller köpa porslin till väldigt förmånliga priser. Fabriken är öppen måndag till fredag, boka din tur i förväg för att vara garanterad plats.
Porsgrunn har även 2 museum, Bymuseet och Sjöfartsmuseet som båda skildrar en viktigt del i Norges historia.

För den shoppingsugne har Porsgrunn en lång shoppinggata med kända butikskedjor såväl som små lokala butiker.

Det är inte heller svårt att hitta någonstans att äta i Porsgrunn, i centrum finns såväl italiensk, kinisiskt, pizza med mera. Längs med floden finns mer exklusiva restauranger för dig som söker det där lilla extra. Friisebrygga Mat & Vin rekommenderas varmt.

Porsgrunn är staden för dig som gillar lite av allt, kultur, historia god mat och nöjen. Ta dig tid att uppleva Porsgrunn!

Hotell Vic

Hotell Vic

Average Ratings
Service
Läge
Restaurang
Personal
Renlighet
Prisvärde
  • Adress: Skolegata 1, PORSGRUNN
  • Priser: Dubbelrum från 1300 NOK beroende på säsong och veckodag.
  • Tel: +47 355 69 800

Hotell Vic är ett anrikt hotell, dess historia sträcker sig ända tillbaks till 1820-talet. Här har du nära till allt, med gångavstånd till tågstationen passar detta hotell såväl resenärer med bil, som de åker kollektivt. Hotellets restaurang erbjuder såklart frukost, men även 3-rätters meny kvällstid.

Läs mer