Slottsbokning.se
Hotell Norge » Tromsö

Beskrivning Tromsö

Denna stad med ca 65 000 invånare kallas ofta för ”Porten till Arktis” då den är startpunkten för många naturkära resenärer. I Tromsö finner du även världens nordligaste universitet.

Här i Tromsö finns det alltid något att göra, såväl för den äventyrslystne som för den som bara söker en lugn semester.
Ett besök på Ishavskatedralen, Tromsös tydligaste landmärke, är väl värt en visit. Katedralen är en vacker byggnad som har ett minst sagt udda utseende, inspirerat av omgivningarna.

Polaria är ett upplevelsecenter som är ett häftigt äventyr, dels för barnen såklart, men även för vuxna. Här kan man studera fiskar och sälar i stora akvarier, se en film eller besöka deras landsatta skepp MS Polstjerna.

En aktivitet du bara inte får missa är Valsafarin, en unik möjlighet att se dessa enorma djur. Valarna håller till här under sommarmånaderna och turer ges dagligen.

En åktur med linbanan är också något alldeles extra, vyn över staden är svårslagen så glöm inte kameran.

I matväg är det havets läckerheter som rekommenderas här, pröva gärna en lokal rätt!

Clarion Hotel Bryggan

Clarion Hotel Bryggan

Average Ratings
Service
Läge
Restaurang
Personal
Renlighet
Prisvärde
  • Adress: Sjögatan 19-21 9251, TROMSÖ
  • Priser: Dubbelrum från 1095 NOK beroende på säsong och veckodag.
  • Tel: +47- 77 78 11 00

Clarion Hotel Bryggan har det perfekt läget med panoramautsikt vid hamnen i den livliga staden Tromsö. Hotellet har hela 121 rum varav 4 är anpassade för handikappade. Hotellet erbjuder modernt inredda rum. Vakna till de charmiga utsikterna över hamnen, havet och den omtalade ishavskatedralen som du kan beskåda genom fönstret i ditt välutrustade rum. På morgonen kan du avnjuta en härlig hotellfrukost innan du tar en promenad i centrum.

Läs mer
Rica Ishavshotel

Rica Ishavshotel

Average Ratings
Service
Läge
Restaurang
Personal
Renlighet
Prisvärde
  • Adress: Fr. Langesgate 2, TROMSÖ
  • Priser: Dubbelrum från 995 NOK beroende på säsong och veckodag.
  • Tel: +47 776 66 400

Rica Ishavshotel ligger vackert vid hamnen, men är ändå centralt beläget i Tromsö. Hotellet håller en hög standard och nästan alla rum har utsikt mot vattnet. Rica Havshotel erbjuder en restaurang, Gallionen, samt 2 barer – allt för att du inte skall bli uttråkad.

Läs mer