Slottsbokning.se
Hotell Norge » Trondheim

Beskrivning Trondheim

Trondheim är Norges fjärde största stad och var fram till 1217 landets huvudstad. Historien om Trondheim är lång och man tror att staden grundades år 997 av Olav Tryggvason. Idag är Trondheim Norges teknologiska huvudstad och dess universitet, Naturvitenskapelige Universitet (NTNU), är känt världen över.

En av Trondheims största sevärdheter är Nidarosdomen, en medeltida katedral som är den näst största i Skandinavien. Den stod klar 1320, efter ca 300 års bygge. Ett annat pampigt bygge är Ärkebiskopsgården som är Skandinaviens äldsta sekulära byggnad.

Vad gäller restauranger är utbudet stort, men du finner de allra flesta i stadskärnan, Bakklandet eller Solsiden. En restaurang utöver det vanliga är Tyholttornet som på 74 meters höjd inte bara serverar utsökt mat, men som även erbjuder en fantastisk vy över staden.

Är du shoppingsugen finns 4 större köpcentrum att välja mellan, utöver detta även små lokala butiker.

Trondheim ligger mitt i Norge och gör det lätttillgängligt såväl med buss och tåg som med bil eller båt.

Best Western Chesterfield Hotel

Best Western Chesterfield Hotel

Average Ratings
Service
Läge
Restaurang
Personal
Renlighet
Prisvärde
  • Adress: Soendregt 26, TRONDHEIM
  • Priser: Dubbelrum från 990 NOK beroende på säsong och veckodag.
  • Tel: +47 735 03 750

Best Western Chesterfield Hotel är ett klassiskt hotell i engelsk stil.  Här bor du nära till allt, shopping, nöjen, restauranger med mera. Till centralstationen har du ungefär 200 meter vilket är passande om du anländer med tåg eller buss.

Läs mer
Rica Nidelven Hotel

Rica Nidelven Hotel

Average Ratings
Service
Läge
Restaurang
Personal
Renlighet
Prisvärde
  • Adress: Havnegata 1-3, TRONDHEIM
  • Priser: Dubbelrum från 1095 NOK beroende på säsong och veckodag.
  • Tel: +47 735 68 000

Hotellet öppnade 2003 och är vackert beläget vid Nidelven. 17 meter ut i älven hittar du detta hotell som även samarbetar med Galleri SG för att förhöja din hotellvistelse.  Varje kväll dukas en 5-rättersmiddag fram som avnjuts i hotellets egna restaurang, såklart med utsikt över älven.

Här bor du lugnt skönt, bara ett stenkast från Trondheims absoluta centrum och kulturarv.

Läs mer
Radisson SAS Royal Garden Hotel

Radisson SAS Royal Garden Hotel

Average Ratings
Service
Läge
Restaurang
Personal
Renlighet
Prisvärde
  • Adress: Kjøpmannsgaten 73, TRONDHEIM
  • Priser: Dubbelrum från 1195 NOK beroende på säsong och veckodag.
  • Tel: + 47 73 80 30 00

Radisson SAS Royal Garden Hotel är ett förstkalssigt alternativ i Trondheim. Hotellet har vunnit pris för sin byggnad och har precis renoverat rummen, temat är nu havet. Royal Garden är vackert beläget intill Nidelven och hotellet är lika spektakulärt – dag som natt. Radisson SAS Royal Garden Hotel har 298 rum, väl avskilda från restaurang och bar, allt för att garantera en god natts sömn. När du inte sover kan du dels njuta av hotellets restaurang, ta en simtur i inomhuspoolen eller besöka relaxavdelningen.

Läs mer