Slottsbokning.se
Hotell Norge » Udda saker på hotellrummet

Udda saker på hotellrummet

När man bor på hotell finns det vissa saker i rummet so m man förväntar sig att det ska finnas. Exempel på detta kan vara hårtork och handdukar. Saker som gör att man slipper ta med sig mindre saker när man reser och som gör att man inte behöver planera så mycket för att få en bekväm vistelse. Sedan finns det saker som vissa hotell har, men inte alla. Dock är detta saker som man många gånger märker att man gärna skulle vilja ha på rummet! Vi har i denna artikeln gett några exempel på udda saker som man ibland önskar fanns på hotellrummet men som (oftast) inte finns.

Strykjärn och strykbräda

Vi är medvetna om att många hotell har detta, men det är långt ifrån standard. Däremot borde det nästan vara det, för att man är där på en resa. Och när man är ute och reser så har man ju oftast alla sina kläder nerpackade i sitt bagage. Detta betyder ju såklart att oavsett hur fint du strök skjortan, blusen eller klänningen innan din avresa, så är den lika skrynklig efter någon timme i väskan. Det hade därför varit väldigt skönt om det alltid fanns ett strykjärn och en strykbräda på hotellen så att man slapp detta problem.

Sytillbehör

Nu pratar vi inte om en hel låda med nålar, fingerborg etc. Utan endast det mest väsentliga i nödfall: nål och tråd. Man behöver inte ens vara vidare sykunnig för att hantera detta på ett helt okej sätt, men utan materialen kan man bli lätt handlingsförlamad. Tänk dig att du rest iväg för att gå på en galamiddag, och en timme innan det börjar går mittenknappen av på skjortan. Istället för att då i panik springa ut på stan för att köpa en ny, hade det varit skönt om alla hotell hade haft nål och tråd på rummet, så att man enkelt hade kunnat lösa problemet själv.

Trappstege

Nu kanske du undrar hur vi tänker här? Men många hade faktiskt önskat att det fanns en trappstege eller andra typer av pallar på deras hotell. Detta kanske mest vänder sig till lägenhetshotell när man har med sig familjen. Vi tänker alltså på småbarnen. Många familjer väljer att bo på lägenhetshotell när de reser bort av många anledningar, delvis för att det är ett billigare alternativ men också för att man kan vara mer självständig med eget kök osv. Vill barnen vara med och hjälpa till med middagen med inte riktigt nåt till allting, hade en trappstege på hotellrummen varit perfekt.

Skoblock och skoputs

Om man reser för att gå på ett bröllop eller en annan fin tillställning tar man ju oftast också med sig finkläder. Rutinerade resenärer kanske tar sin kläder på hängaren med ett plastskydd runt, så att kläderna håller sig strukna och fina. Många glömmer dock att många skor behöver lika mycket vård i form av puts och skoblock. Så det hade därför varit väldigt skönt om skoputs, borste och skoblock redan fanns på hotellet så att även skorna håller sig fina till tillställningen.

 

Spara / dela med dig
  • Facebook
  • del.icio.us
  • Pusha
  • Bloggy
  • TwitThis
  • Google
  • Live
  • LinkedIn
  • Maila artikeln!
  • Skriv ut artikeln!